Кампания в подкрепа участието на отбор по роботика към ОУ „В.Левски“ на Международна олимпиада в Москва.

От 12 до 15 декември 2018 в град Санкт Петербург, Русия се проведе Международният конкурс за детски инженерни екипи, в който участва клубът по роботика “QWERTY” към ОУ „Васил Левски“ от град Разград. В него работят деца от две разградски училища и едно софийско: Анна Шишкова и Румен Китанов от ОУ „Васил Левски“, Мария Шишкова, Ася Андреева, Симона Андреева и Любомир Драганов от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ и Евгени Атанасов от Технологично училище електронни системи – град София с ръководител Венелин Николов и Цветанка Пенчева.

Отборът на Ученическия клуб по роботика „QWERTY“ към Основно училище „Васил Левски“ - Разград се класира на финала на престижното международно състезание, в конкуренция от 7800 детски инженерни екипа от цял свят, като отборът на разградските деца беше  единствен представител на България. За пътуването и участието им бяха необходими общо 10 000 лева, които  бяха събрани изключително бързо от обединената общност на Разград.

В категорията „Преустройство+“, „QWERTY”-Разград представи достойно България, нареждайки се сред шестте най добри отбора на финала допуснати до последния етап за голямата награда.

Отборът ни по роботика – на финал на престижно международно състезание /www.ekip7.bg/

Ученици от Разград искат да пратят робот на състезание в Москва /btvnovinite.bg/