„Ученическа кулинарна олимпиада в Разград“

С подкрепата на Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и „Задруга за чиста храна“, на 13.06.2019 г. в Разград се проведе градски кръг на „Ученическа кулинарна олимпиада“.
В надпреварата на площада пред Общинския културен център познаване на тънкостите при приготвяне на вкусна и здравословна храна демонстрираха три отбора: на ученици от ОУ „И.С. Тургенев“ и ОУ „В.Левски“ и сборен състав от юношеските формации, участници в международния футболен турнир VIVACOM CUP.
Заради показаните умения и вкусовите качества на приготвените ястия и десерти и трите отбора бяха отличени като победители и получиха купи за първо място.
За състезатели и публика имаше викторина за здравословното хранене и награди.
Публиката опита вкусните пици и десерти, приготвени от участниците, както и деликатесите от барбекюто, дарени за събитието от „Голямо Враново инвест“ АД и „Пилко“ ЕООД.
Обществен дарителски фонд благодари за подкрепата на дарителите: „Голямо враново инвест“АД, „ Пилко“ ЕООД; „MEГГЛЕ България“ ЕООД; „Маклер Комерс“ ЕООД;“ БГ АГРО“ АД; „Смарт Органик“ АД; „Лазаров” ООД ; „Мелница Балван“ ; „ Добруджански хляб“ АД; „ИЗИДА“ООД.
„Ученическа КУЛИНАРНА ОЛИМПИАДА“ е мащабен дългосрочен проект, който има за цел да подпомогне изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот у децата – балансирано хранене, активен начин на живот и позитивно мислене, чрез пресичане на виртуалната реалност и живият живот, чрез създаване на взаимодействие в социалните мрежи, което се инициира и провокира от платформата #Аз_Живея.