Нови баскетболни кошове в ПГИ „Робер Шуман“

на 22.08.2019 г. бяха представени изцяло нови баскетболни кошове в ПГИ „Робер Шуман“- Разград. Инициативата е на спортен клуб по баскетбол „Вълци-Разград“. С целевото дарение на Lion`s club- Разград те подновяват второ съоръжение в рамките на година, с цел да има по-добри условия за тренировки на децата. През септември 2018 г. отново с дарение от Lion`s club Разград бе подновено баскетболното оборудване и на откритата площадка в ОУ „Васил Левски“, където баскетбол играят деца от целия град.

„Щастливи сме, че общността активно подкрепи проекта и благодарим на хората, които взеха присърце идеята стъпка по стъпка да създаваме по-добри условия за баскетбол в града – както на Lion`s club Разград, така и на съмишлениците ни от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“, Фондация „Америка за България“ и на фирма МАТ, които демонтираха старите съоръжения“, коментираха инициаторите от баскетболния клуб. „Успешното ни партньорство с ПГИ „Робер Шуман“ ще даде възможността тази година не само състезателите на клуба, но и нарастващият брой ученици в гимназията да играят баскетбол в по-добри условия“

През октомври започва новият сезон, в който амбициите на клуба са да увеличи броя на отборите, участници в състезанията, както и да привлече домакинство на турнир в една от възрастите, който да се проведе на наш терен. Тренировъчният процес в школите ще бъде възстановен от 15 септември, като от клуба вече подготвят първите изненади и състезания за всички малки и големи вълци.

Снимки:

Галерия: “Вълци”-Разград имат нови баскетболни кошове

Вълците започват сезона с още една оборудвана с нови кошове зала

 

Posted in Без категория.